volg equivox op


PERSOONLIJKE TOEGANG

NEWS ALLE ACTUALITEIT VAN EQUIVOX.BE

06.05.2018

Het FEI Longines klassement: Harrie Smolders is de nieuwe nummer 1!

news

Harrie Smolders (Nederland) is de nieuwe nummer 1 van de FEI Longines Ranking! Smolders neemt de plaats van Kent Farrington (USA) over die aan de leiding stond sedert maart 2017.

Smolders verkeerde het afgelopen jaar in topvorm. Zo schreef hij in 2017 historie door als eerste Nederlander de prestigieuze Global Champions Tour en de Global Champions League op zijn naam te schrijven. Samen met Don VHP Z N.O.P. wint hij de individuele zilveren medaille op de Europees Kampioenschappen in Gothenburg. Hij hielp Nederland aan de zege in de Nations Cup finale in Barcelona en won met Zinius de Wereldbekerwedstrijd van Mechelen. Daarnaast was Smolders onder meer winnaar van de Grote Prijzen van Chantilly en Bordeaux.

Status quo op 3 is de Zweed Peder Fredricson.

Op 12 vinden we de beste Belg, Pieter Devos, hij komt van 15. 2 plaatsen winst voor Gregory Wathelet op 17. Niels Bruynseels moet enkele plaatsen prijsgeven, hij zakt van 11 naar 18. Jérôme Guéry volgt op 30 (-4), dan komen de broers Philippaerts, Olivier op 33 (-3) en Nicola behoudt zijn 38e plaats. Jos Verlooy verliest 1 plaatsje op 54, Wilm Vermeir houdt stand op 62. Op 77 vinden we Constant Van Paesschen (+6) en Gudrun Patteet, 1e Belgische amazone, sluit de top 100 af meet haar 80e plaats (-4).

https://data.fei.org/Ranking/Search.aspx?rankingCode=S_WR pic KNHS

Share |