volg equivox op


PERSOONLIJKE TOEGANG

NEWS ALLE ACTUALITEIT VAN EQUIVOX.BE

27.06.2018

De KBRSF stelt nieuwe initiatieven voor!

news

Er was dinsdagavond heel wat belangstelling voor de persconferentie die de KBRSF organiseerde om een aantal nieuwe initiatieven voor te stellen. De nieuwe voorzitter Stephan Detry heeft er ook net 100 dagen op zitten zodat het een ideale moment was om pers, topruiters, eigenaars en officials bij mekaar te brengen in de moderne kantoren in Zaventem.

Topfotograaf Henk Van Cauwenbergh maakte portretfoto’s met 21 atleten uit de verschillende hippische disciplines. Deze foto’s zullen regelmatig op de KBRSF website gebruikt worden en de filmpjes van de “making off” zijn ondertussen op social media en websites een hit. Directeur Wendy Laeremans stelde de foto’s voor met beelden van de topprestaties en het palmares van de atleten. De aanwezige ruiters, menners en voltigeur kregen een persoonlijke foto uit handen van Henk Van Cauwenberg. Ruiters mogen dan niet altijd zo fotogeniek zijn deze foto’s zijn top of the bill!

Voorzitter Stephan Detry kon de voorbije weken zelf proeven van het succes van onze springruiters met twee opeenvolgende overwinningen in de landenwedstrijden van Sopot en Rotterdam. Dankzij zijn afspraken met het FEI waardoor de KBRSF de beelden ter beschikking kreeg haalden die prestaties het nationale en regionale TV nieuws in o.a. Sportweekend.

Stephan Detry:”De landenwedstrijden waren een enorme ervaring, niet alleen wegens de sportieve successen. De manier waarop de teamruiters tijdens de wedstrijden met mekaar omgaan en mekaar steunen is ongelofelijk en dat is zeker de verdienste van chef d’équipe Peter Weinberg.”

De successen zijn er maar de KBRSF gaat zeker niet op zijn lauweren rusten. Voor de ruiters is het enorm belangrijk de beschikking te hebben over goede paarden. Daarom gaat de KBRSF per kalenderjaar twee rankings maken. De eerste is een klassement van de Belgische ruiters in internationale en nationale proeven. De tweede is de ranking van de Belgische eigenaars die hun paarden door Belgische ruiters laten rijden, een stimulans om de beste paarden in eigen land te houden. Na een jaar worden de laureaten in de bloemetjes gezet tijdens een gala avond.

https://www.equibel.be/nl/2018/06/27/kbrsf-stelt-nieuwe-initiatieven-voor/  pic Thierry Faure, étude in chinese inkt

Share |